Kuzey Rüzgari Dizisi Yakında Show tv Ekranlarında

3 Eylül Pazartesi akşamı Show Tv ekranlarında yayın hayatına başlayacak olan Kuzey Rüzgarı dizisi, özellikle konusu ve oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.

Dizinin konusu kısaca; Kuzey Ekber (Kadir İnanır) Rusya'da 20 yıllık bir hapis hayatından sonra ek olarak verilmiş 5 yıllık sürgün cezası sebebiyle Türkiye'ye kesin dönüş yapar. Ancak ülkesine geri döndüğünde karşılaştığı manzara Kuzey'i oldukça etkiler.Ülke, içinden ve dışından kötü niyetli kişi ve kişiler tarafında bir çıkar savaşından ve başıboşluktan başka birşey değildir. İşte bu durum karşısında yiğeni Poyraz(Oktay Kaynarca)'la beraber mevcut düzene karşı bir savaş başlatır.

Oyuncu kadrosuna da kısaca değinmek gerekirse, başrollerde Kadir İnanır, Oktay Kaynarca, Çağla Kubat, Ebru Cündübeyoğlu, Itır Esen, Aliye Uzunatağan ve Ebru Kocaağa oynuyor.

Dizinin yönetmenliğini ve senaristliğini Mustafa Şevki Doğan üstlenmektedir. Daha önce Son Osmanlı - Yandım Ali, Kurtlar Vadisi gibi başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken tecrübeli yönetmen, Kuzey Rüzgarı dizisi hakkında Kurtlar Vadisi benzetmelerine ise oyuncu kadrosu ve senaryosunun orjinalliğini belirterek farklı olacağı izlenimini verdi.